АЛИ АХМЕТИ: АЛБАНЦИТЕ БЕА УГНЕТЕНИ ВО 2001-ВА, МОРАВ ДА НАПРАВАМ ВОЕН КОНФЛИКТ ВО ОАЗАТА НА МИРОТ, НЕМАШЕ ДРУГО РЕШЕНИЕ, ЗА СРЕЌА НА ВРЕМЕ СОПРЕВМЕ И ТОА НЕ ПРЕРАСНА ВО ТОТАЛНА ВОЈНА

0
683

– Албанците во 2001-ва беа угнетени и замолчани, моравме да направиме војна во Оазата на Мирот како што беше тогаш наречена Македонија, за среќа конфликтот не прерасна во тотална војна, за тоа се виновни Американците и другите западни сојузници кои насетија дека работата може да излезе од контрола и да ни се случи Босна и благодарност и до НАТО кој дејствувааше во окончување на воените дејствија.

Али Ахмети на 20 години од рамковниот договор.