АЛЕЛУЈА: ДВЕ И ПОЛ ГОДИНИ ПО КРВАВИОТ ЧЕТВРТОК, МИЦКОВСКИ СОБРА СИЛИ ДА ГО ОСУДИ НАСИЛСТВОТО – СИТЕ ШТО ПРИМЕНИЈА НАСИЛСТВО ЈАС ГИ ОСУДУВАМ!

0
654

Безмалку три години му требаше на Мицковски за да го осуди насилството на 27-ми април 2017-та година. Со години тој тврдеше дека тие биле испровоцирани, херои, патриоти, жртви на хунтата на Заев. Но вечерва на ТВ 24 за прв пат го осуди насислтвото:

– Не можам да го оправдам насилството, го осудувам и тогаш и сега. Тие што влегоа во собрание го направија тоа од патриотски причини, но насилство не можам да одобрам, напротив, го осудувам и сите тие што употребија насилство!