Александар Диневски: Ова се режисерите на монтираниот процес против мене во аферата „Шпион“

0
1943

Кои се режисерите на монтираниот процес против мене во аферата „Шпион“ (црна листа):

1. Никола Груевски – екс премиер на Владата на РМ

2. Гордана Јанкулоска – екс министер за внатрешни работи

3. Сашо Мијалков – екс шеф на УБК

4. Мартин Протуѓер – шеф на кабинет на екс премиерот

5. Михајло Маневски – екс министер за правда (и во комунизмот и во плурализмот)

6. Тони Јакимовски – шеф на кабинет на Сашо Мијалков

7. Љубчо Андоновски – актуелен шеф на УБК

8. Ристо Зафировски – началник на I Управа на УБК

9. Марко Зврлевски – ЈО на РМ

10. Јован Илиевски – Баџанакот – шеф на ЈО за организиран криминал

11. Татјана Михајловска – истражен судија во Основен суд Скопје 1

12. Ѓоко Ристов – судија во Основен суд Скопје 1

13. Диана Груевска Илиевскa – судија во Основен суд Скопје 1

14. Лиле Стефановска – јавен обвинител

Листата не е конечна …

Да се знае… (10)

Фејсбук статус на Александар Диневски