Албанците од Тетово масовно се зачленуваат во СДСМ

0
782

sdsm23-620x320

Повеќе од 100 етнички Албанци од Тетово се зачлениле во СДСМ, објави порталотТетовасот. Од Општинската организација на СДСМ од Тетово за порталот изјавиле дека нивните врати се отворени за секој добронамерен граѓанин кој и мисли добро на земјава без разлика од која националност е.

– Засега бројот на новите членови од албанскиот етникум во Македонија само во изминативе два дена надмина над 100 нови членски книшки. Веруваме дека тој број ќе се зголеми – изјави за порталот од ОО СДСМ Тетово.