АКО ГО ЧЕПНЕМЕ ВТОРИОТ ПЕНЗИСКИ СТОЛБ, ТОГАШ АЈ И ОД ДОМА ДА ИМ ГИ ЗЕМЕМЕ ПАРИТЕ НА ГРАЃАНИТЕ, КАЖА ЗАЕВ ЗА ПРЕДЛОГОТ НА МИЦКОСКИ

0
498

– Ние сме демократска слободна земја која ја гарантира приватната сопственост. Не може туку така да одиме и да им ги земеме парите на граѓаните. Ние на пример можеме да донесеме владина уредба со која ланската добивка на сите фирми ќе ја конфискуваме, но тоа е радикален потег, државата ќе се постави како некој крадец кој ќе влезе дома и ќе им ги собере парите, некаква нова национализација. Затоа предлогот на ВМРО ДПМНЕ да посегнеме по вториот пензиски столб е лоша идеја.

Лидерот на СДСМ на Канал 5.