Адвокатката на Јанева, Фрчковска: ЦЕЛО СЈО ЌЕ СВЕДОЧИ ВО КОРИСТ НА ЈАНЕВА!

0
544

Ирена Фрчковска, адвокат на поранешната сефица на СЈО, Катица Јанева, истакна дека имаат подготвени докази и според неа, судот ќе може да донесе правилна одлука.

„Ги предложивме листата на докази кои треба да бидат изведено во текот на постапкаа кои ќе одат во прилог на одбраната на Јанева. Тоа што се става на товар е дел од нејзините службени овластувања. Во листата на докази како сведоци ги предлагаме сите поранешни обвинители на СЈО, сведоците, вработени во СЈО. Сметам дека на наша страна ќе има доволно докази и судот ќе може да донесе правилна одлука“, истакна таа.