ААААААЈ АБЕ ЗОШТО НЕ КАЖУВАТЕ ДЕКА ВО БАРДОВЦИ НЕ СИ ЈА РАБОТАТ РАБОТАТА?! ОД КАЈ БЕ ВАКВИ ЛУДАЦИ НА СЛОБОДА?! НИКОВСКИ : Со Договорот од Преспа татко ми веќе не е Македонец

0
694

Поранешниот амбасадор Ристо Никовски во синоќешното гостување на „Отворено“ на Алфа, повторно упати критики кон Договорот од Преспа, кој според него е мошне штетен за македонскиот народ.

„Мојот татко, мојот дедо и прадедо биле Македонци. Сега со овој Договор од Преспа, веќе татко ми не е Македонец. Никој што е роден пред 1944 година, не е Македонец. Тие прифатија дека не постоиме како Македонци, а сега ние треба да почнеме една револуција да докажуваме дека сме Македонци“, истакна Никовски.