ШОКАНТНО ОТКРИТИЕ НА ПЕТАР ГОШЕВ: Груевски им наредува на директорите на пензиските фондови кои се негови пиони да купуваат државни обврзници за да ја снабдат владата со пари!

0
827

“Лошо е кога сите јајца се ставаат во една крошна, така рекол нашиот народ. Директорите на нашите пензиски фондови ги имаат вложено своите пари 70% во државни обврзници затоа што така им наредува Груевски а овие го слушаат затоа што се негови пиони. Така тие ја снабдуваат владата со пари за трошење и ги ставаат фондовите во ризик затоа што оваа влада ја носи Македонија во банкрот со преголемите дефицити!” – ова го изјави екс гувернерот Петар Гошев во најновата емисија Топ Тема на Телма.