Членовите на ДПМНЕ масовно споделуваат – Крива Паланка се иселува, проект на Влада на РМ

0
397

Се поголем е бројот на членови и активисти на Вмро Дпмне од Крива Паланка кои јавно го искажуваат својот гнев кон политиките на власта но и ја шират вистината за егзодусот кој го зафати оваа општина последниве години.

12190921_754079944719780_7894542269949293770_n

Колку и да сака да се прикрие бројката на иселени лица, кривопаланчани знаат дека ако до пред некое време се иселуваше по еден член од секое трето семејство, сега веќе цели семејства се пакуваат и заминуваат во потрага по подобар живот, некаде каде за едно нормално вработување нема да ги условуваат со списоци на гласачи, мрцварење по автобуси и влечење по митинзи.

Како велеше Груевски: Вистината е како шило!

Епа еве му ја нека ја слушне и види и тоа не од опозиционерите не од неопределените туку од своите членови а тие јасно порачуваат дека општината се празни со забрзано темпо.

11061981_754079958053112_6859544758964416212_n 12189182_754079964719778_2807981916330276928_n

Поука и до пратеничката од оваа општина, да не се брука пред говорница во Собрание кога вели дека граѓаните масовно се иселувале до 2006г, а потоа откако Вмро Дпмне дошле на власт, тие, граѓаните ја осетиле светлата иднина и во овој период немало енормни примери на иселување.

Пратеничке, што праиме? Не некој друг, Вашето членство ве демантира секојдневно.