(ФОТО) Затворската полиција од Идризово штрајкува, управата ги заклучила административците

0
415

Во затворот „Идризово“ униформираните затворски чувари штрајкуваат поради ниските плати, јавува „Либертас“.

Дознаваме дека станува збор за предупредувачки штрај, кој ќе ескалира доколку до 20-ти месецов платите не се зголемат. Затворската Управата пак ги заклучила административците, од страв дека ќе се приклучат на штрајкот и ситуацијата ќе ескалира.

Повеќе ОВДЕ