(ФОТО) Грујо е уплашен од јавноста до коска, сега и официјално побарал да сведочи во затворена седница!

0
926

Премиерот Никола Груевски и официјално го најави своето сведочење пред Анкетната комисија за прислушкувањето, но во дописот бара да сведочи на седница која ќе биде затворена за јавноста, со што се поставува прашањето што има да скрие од граѓаните, а е поврзано со „бомбите“. Тој уште од февруари кога СДСМ ја отвори аферата најави транспарентност, но тоа не е случај со неговото сведочење, како и непојавувањето на останатите сведоци од неговата партија.

12358144_10153174900766759_332202967_n

Груевски веќе пристина во Собранието, но неговото сведочење се уште не е започнато.

Груевски требаше да сведочи во средата, но тој не дојде пред комисијата и најави дека ќе дојде денеска (понеделник).