(ФОТО)ХОРОР: Условите во кавадаречката болница – отпаден картон како држач за рака, варено јајце за ручек

0
701

Вистински ужас на детското одделение во кавадаречката болница.

Родители на хоспитализирани деца до порталот РеволуционерМК испратиле фотографии на кои може да се видат условите во болницата.

„Ова не личи на болница, туку на некој шатор од црвен крст, погледнете ги фотографиите и се ќе ви стане јасно. Инфузија на мало детенце му ставаат а како држач-потпора ставаат отпаден картон, исхраната е “со одличен квалитет”. За децата ни даваат храна односно пасиран компир во чашка од јогурт, се рабира лажичка да си носиме од дома, а за родителите една кришка леб и едно варено јајце. “, напиша родител на хоспитализирано дете.


kavadarci-bolnica-768x4321-670x377kavadarci-bolnica-11