ФОКУС: Кога Диме Спасов зборува за партизација, нека провери кого вработил

0
1267

timthumb.php

Откако вчера заменикот на Фросина Ременски, Спасов, ги повика вработените на непослушност, и обвини за партизација на Министерството за труд и социјална политика, Фокус објави податоци за вработените во труд и социјала од кои произлегува дека токму Спасов е тој што партиски го узурпирал министерството.

„Како илустрација ќе посочиме неколку примери. Раководителот на одделението за ревизија во МТСП, Ѓоко Велковски, е претседател на УМС Чаир и советник во општината од редовите на ВМРО-ДПМНЕ. Државниот советник Бобан Стевковски е член на УМС на ВМРО-ДПМНЕ. Државен советник е и Сузана Анова, поранешен пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ….„

Целиот текст е ОВДЕ.