УЈП ја објави првата „црна листа“ на должници за 2016 година

0
892

УЈП ја објави првата листа на должници за годинава.

На листата на должници бр.01/2016 се најдоа имињата на лицата и фирмите кои имаат долгови доспеани до 30.09.2015 и неплатени до 31.12.2015 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е: повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност; и повисок од 300.000 денари за правните лица.

Целата листа можете да ја погледнете ОВДЕ.