Среќен пензионер: Ич кур не ме боли од каде му се парите на Грујо за пензии!

0
1242

Денес!

Пензија била дадена. Утринава се расправав со еден пензионер, вели: супер ни е премиерот, еве, пред Божиќ и пензија ни даде! Му велам: браво, а од каде му се парите? Ми одговара: ич … не ме боли, си идат на време!

И ај, докажувај се! Му велам: заеми, кредити…… и пак ми вели: ич … не ме боли!

Велам: знам од каде се парите. Од дедо му, оној грчкиот козар. Сигурно ги продал козите и Вам Ви дал пензија! И пак вели: ич … не ме боли! Стасаа пред Божиќ!

Толку од мене! Пред Божиќ!

Фејсбук статус на Горан Арсов