Се додека Шанац и Жугиќ ги водат МНТ и Комедија не влегувам во театар

0
467

Тони Шанац , кој е #уметнички директор на МНТ и се обраќа на Драгана Костиќ со зборовите ,,недо.бано и к..виче ” само затоа што напишала нешто различно од фашистичкото едноумие што го промовира он и неговата партија #ЖМРО.

Се поставува прашањето како е можно ваков исфрустриран #копук да продолжи да го води МНТ кога вака нај дрско си дозволува за право да нападне една жена само затоа што размислува поинаку.

Каква е ситуацијата денес во театрите и кој ни ги води, зборува и фактот дека директорката на комедија Јелена Жугиќ (која патем му го лајкнала статусот на Шанац) пред некој ден постирала слика (насмеана) од унијата на жени од каде #пастирот нај отворено повикуваше на сотрување , на реваншизам и на кревање на клоци за сите кои мислат различно од него.

Сегде во светот отпорот започнува и се развива во театарските кругови освен кај нас каде театарот се користи за директна лична дискредитација и за политички реваншизам на сите поединци за кога партијата смета дека се нејзини противници. Театарот никогаш не бил толку злоупотребен како денес, (па дури ни пролетаријатот ) во некои други времиња не го понижувал волку многу. Дефинитвно се срамам што во мојата држава вакви #копуци и горди #послушнички ни ја водат културата (а притоа им фали нај основна лична култура) и се додека #Шанац го води МНТ и #Жугиќ комедија јас само можам да свртам еден круг окулу МНТ и Комедија , но никогаш нема да влезам да гледам било каква претстава.

Замир Мехмети

фejсбук статус

#бојкотзаМНТ #бојкотзаКомедија