СДСМ: Единствена Македонија му порачува на Груевски: Збогум!

0
322

„Нели на Никола Груевски му дојде до измислици за федерализација, мора да станал свесен дека ништо друго не ги покрива неговите катастрофални политики.

Неодговорниот Груевски во последните денови од неговиот мандат се обидува да разгорува меѓуетнички тензии, но граѓаните на Македонија никогаш не биле поединствени.

СДСМ ја гради Македонија единствена, во едно општество за сите граѓани, со сите граѓани. Тоа стои во платформата Визијата за Македонија, тоа го знае и цела јавност.

Груевски со неговите лаги за непостоечка федерализација, не може да ја избегне одговорноста за:

-626.312 граѓани кои заминале од Македонија!

-За над 180.000 граѓани кои живеат со по 40 денари на ден!

-За над 10.000 фирми затворени фирми, секоја трета фирма со блокирана сметка!

-За дното на кое ја спушти Македонија по странски инвестиции во Европа!

-За смртта на новороденчиња, три пати поголема во Македонија од просекот на земјите од Балканот и ЕУ!

-За првото место на Македонија во ЕУ по изложеност на граѓаните на загаден воздух со цврсти честички, поради што умираат повеќе од 1.350 луѓе годишно!

На 24 април заминуваат и Груевски и неговите измислици.
Единствена Македонија му порачува на Груевски:
Збогум Никола!“, велат од СДСМ.