СВАРОВСКИ СУДСТВОТО НА БАТЕ САШЕ ЗАВРШИ РАБОТА, САМО НЕ СЕ ЗНАЕ КОЈА СУДИЈКА, ОНАА ШТО ГО ЧЕСТИ НАЧАЛНИКОТ ПОД МАСА ИЛИ ОНАА СО СВАРОВСКИ КРИСТАЛИ : Нема притвор за Миле ми текна и за Темелко од Пустец

0
343

Околу 2:30 часот изутринава градоначалникот на Пустец Едмонд Темелко го напушти кривичниот суд и си заминаа со цивилно возило. Одлуката на судот не е позната, но сигурно е дека е одбиено барањето на Јанева за притвор.

И екс министерот за транспорт си замина од скопскиот кривичен суд без полициска придружба. Ниту тој ниту неговиот адвокат не кажаа каква е одлуката на судот по барањето за притвор на Катица јанева, но со оглед дека заминаа со цивилно возило извесно е дека нема притвор ниту за Миле Јанакиески.