Ременски: Пола фамилија на Чавков работи во МВР

0
576

Дополнителниот заменик министер Митко Чавков, кој што половина фамија ја вработил во МВР, не одговара на прашања. А, не одговара ниту Гордана Јанкуловска, да каже како е да го вработиш својот сопруг првпат како советник за безбедност во Владата.

За унапредувањето на својот сопруг, Ременски вели дека тој  24 години работи во МВР, а сите натписи во провладините медиуми се за негативна пропаганда во обид да се наштети на професионализомот на нејзиниот сопруг кој е еден од најнаградуваните во МВР.

Примателите на социјална помош ќе треба да вратат 422 илјади евра на државата затоа што добиле пари од странство. Правилникот се менува за да не се враќаат парите? Ќе се спасат ли примателите на социјлна помош?

Повеќе во интервјуто на Фросина Ременски вечерва на Алсат М во 22.30