Режимскиот токмак Ушковски се жали на притисок од СЈО, а тој бил избран партиски, ќерка му била во УМС, сега е економски промотор во Шкотска?

0
1042

Еден од најистакнатите во „борбата“ против специјалната обвинителка Катица Јанева и нејзиното обвинителство, е претседателот на Судскиот совет, Бранко Ушковски, пишува Либертас.

– Специјалното јавно обвинителство на одржаната прес-конференција пред неколку дена се послужи со спектакуларни изјави се со цел да изврши влијание врз судството. Направено е најголемо влијание врз судството во конкретниот случај, покрај нарушенаат независност на судството во целина, направена е и најголемата повреда презумција на невиност на судиите споменати од одреден суд – изјави Ушковски во понеделникот.

Ушковски во повеќе наврати на прес конференцијата зборуваше за независноста на судството и се изјасни против формирање специјален суд.

Сепак, изјавите за независнот ги поматуваат неколку работи поврзани со Ушковски. Една од нив е 20-та „бомба“ на СДСМ, каде беше објавен разговор помеѓу поранешната министерка Гордана Јанкулоска и претседателот на Собранието, Трајко Вељаноски, од кој се слуша како бил избран.

Повеќе детали ОВДЕ