Подмолен план на Груевски за спас од специјалноит обвинител, Груевски ќе искористи нов партиски вазал во судството, овој пат уставниот суд на чело со Елена Гошева ќе ја минира Катица Јанева како и истражувањето на бомбите!

0
1909

Од извори во апелација до кои дојде Народен Глас дознаваме дека премиерот Никола Груевски осмислил генијален и подмолен план како да ги минира истражувањата на опозициските бомби а притоа да изврши нова опструкција врз работата на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева која е избрана од четирите најголеми политички субјекти во Македонија каде што потоа е изгласан закон за специјално јавно обвинителство во собраниска процедура.

elena.gosheva

Дознаваме дека Груевски овој пат ќе ја вади претседателката на уставен Елена Гошева како џокер за минирање на опозициските бомби кои треба да се оспорат со образложение како незаконски добиени аудио материјали, судијка за која што опозициските пратеници од претходниот мандат на говорница во собранието обвинуваа дека студирала 9 години и имала просек од 6.4 и дека е еден од најнеписмените кадари на ВМРО-ДПМНЕ.

За Елена Гошева може да се каже дека е тотален анонимус во целата оваа приказна и дека е еден од сигурните играчи на Никола Груевски високо позиционирана во уставниот суд како негов прв човек. Најпроблематична од сите три кандидатури за уставни судии убедливо и во текот на вчерашниот ден за пратениците од опозицијата остана онаа на пензионираниот член на Советот на јавни обвинители Елена Гошева. Додека опозицијата жестоко ја напаѓаше Гошева како неквалитетен кадар на ВМРО-ДПМНЕ, со иста жестина пратениците од ВМРО-ДПМНЕ неа ја бранеа како кристално чиста и политички неизвалкана.

Тоа е онаа судијка која според поранешната пратеничка Ана Павловска – Данева е една од најнеписмените уставни судии, бидејќи нејзиниот додипломски и постдипломски успех, односно просек, е само 6,4. ” кој што податок Гошева го скрила во биографијата.