Петковски: Груевски знае дека ќе заврши во затвор

0
454

Ние треба да направиме се дојде до реализацијата на Договорот од Пржино, одлагањето на изборите ќе значи директно поништување на Договорот од Пржино. А тоа ќе значи враќање од почеток, изјави претседателот на НСДП, Тито Петковски, при одбележувањето на 10-годишнината од формирањето на партијата.

– Груевски знае дека ќе заврши во затвор и веројатно тешко му паѓа тоа. Тој го одлага тоа, но ние ќе го чекаме моментот. Од понеделник-вторник почнува да тече рокот на неговата оставка – рече Петковски.