Остана уште на Евровизија да не претставува: Уште една функција за режимската експертутка Каракамишева – стана член на Венецијанска комисија

0
543

Професорката на Правниот факултет, Тања Каракамишева, стана член на реномираната Венецијанска комисија и со тоа стана претставник на Македонија во највисокото европско тело за легислатива на на Советот на Европа, каде нашата држава е членка, пишува Фокус.

Во наредниот период, оваа комисија треба да даде мислење за Законот за заштита на приватноста и Законот за заштита на свиркачите. За таа цел, како што најавува на својата интернет страница, известувачите на Венецијанската комисија ќе го посетат Скопје на 8 и 9 февруари.

Каракамишева покрај професорскиот ангажман, режимот ја има наградено и со уште неколку функции, од каде цица пари. Член е на Одборот за акредитација и евалуација на високото образование, на наша сметка дреме во Надзорниот одбор на Македонски пошти, го труе нардот и со своја емисија на ровладиното Радио Слободна Македонија, гостува кај Крмакот Миленко a пишува и колумни во провладиниот Дневник. Исто така добива и тезги да спрема закони за во собрание.

Од секаде лапа пари, како професор на Правен зема месечно над 1.000 евра, од Македонска пошта месечно џапа по 150 евриќи, од водителскиот ангажман во РСМ зема околу 250 евра месечно, од кај Миленко околу 200 евриќи месечно, од колумната во Дневник зема околу 200е месечно, од правењето закони зема околу 200е месечно во просел, значи со најновата функција во Венецијанската комисија (која вројатно ќе и донесе уште 200 евра) експертутката Каракамишева месечно нема да е испод 2500 евриќи…

На ова додајте ги 1000е кои ги зема нејзиниот сопруг како шеф за односи со јавност во ЕУ Инфоцентарот, семејството на Тања месечно располага со над 3500е, тоа се годишните примања за една просечна македонска фамилија, ете зошто Каракамишева е толку среќна со режимот на Грујо и се чуди зошто народот се иселува, демек затоа што немал среќа со сексот…