Нова БОМБА на Зоран Божиновски за Муса Џафери: 16.800.000 долари „награда“ за шверц на супстанца која се користи во воената индустрија за производство на оружје?

0
1223
Новинарот Зоран Божиновски на својот фејсбук профил ја објави оваа информација која се однесува за потпретседателот на Владата, Муса Џафери.
Џафери како учесник во меѓународен шверц на COOPER POWDER супстанца, која се користи во воената индустрија за производство на оружје, бил награден со 16.800.000 долари на 17-ти јуни 2011 година.
12195808_788119921309914_8930683706681609650_n
Еден грам од оваа супстанца изнесува 3000 евра, а на црниот пазар на кој тргувала екипата на Муса Џафери, центата е далеку помала.
Сепак како што пишува новинарот Божиновски, ова се само првични докази кои во наредниот период ке објавува уште повеќе.
12188895_788119984643241_935099176305841557_n
12186751_788120034643236_9166048093670650065_o