Не е толку важно што Груевски ќе каже пред комисијата, важно е што ќе одговори пред Катица и СЈО

0
1289

Денес нема никаква победа на Груевски а уште помалку потклекнување на опозицијата, Груевски се што кажа на говорница пред владиниот пулт го погази, изјави јавно дека сослушувањето ќе и биде достапн на јавноста и дека ќе го стори тоа пред медиуми а подоцна побара тајно зад затворени врати и без новинари…

Од лажго премиер не бива. Инаку многу е поважно што Груевски ќе каже пред СЈО Катица Јанева отколку пред членовите на комисијата бидејќи СЈО и комисијата имаат различни овластувања иако во право е Героски и останати дека Груевски требаше да дреме како мисир пред комисијата и камерите како прваче на магарешка клупа.

Пишува : Рубин Иваноски, главен и одговорен уредник на порталот Народен Глас