НОВА дознава: Институциите не доставиле квалитетни бази на податоци до ДИК

0
910

Базите на податоци доставени од различни институции до ДИК за да се направи нивно вкрстување а со цел верификација на избирачкиот список не се доволно квалитетни за  споредба со други институции. Ова е една од причините за доцнењето на импортирањето и конверзијата на базите на податоци од различни институции доставени до ДИК, пренесува порталот Нова.

Повеќе ОВДЕ