Мадона и Лана дел Реј доаѓаат во Македонија

0
1343

Мадона и Лана дел Реј доаѓаат во Македонија на почетокот на годината. Мадона во Март ќе одржи голем концерт во Скопје во организација на Македонската Радио Телевизија.

Од МРТВ велат дека ова е почеток на низа концерти во Македонија организирани од нивна страна ,а овие концерти би траеле до 1 мај каде се очекува да гостува Лана Дел Реј.

lanadelray-madonna

За оваа цел од МРТВ веќе издвоиле 2 милони евра за овие концерти кои веќе се организираат во најстрога тајност. Договорите би биле потпишани пред да се промени раководниот кадар на МРТВ заради што овие концерти би имале цел да ја популаризираат Македонија на меѓународен план ,да го зголемат бројот на посети на Македонија како и да докажат дека владата во РМ е отворена и е дел од светот.