МИЛЕНКО НЕ СМЕЕ ДА СЕ ИГНОРИРА, СЕ ОНА ШТО ГРУЕВСКИ НЕ СМЕЕ ЈАВНО ДА ГО КАЖЕ КАКО ПРЕМИЕР ГО ПРЕНЕСУВА ПРЕКУ МИЛЕНКО

0
1680

По серијата на осуди за омилената Грујова медиумска режимска пудлица Миленко Неделковски каде на својот Фејсбук профил тој директно се заканува кон уредничката на ,,Фокус” Јадранка Костова, на Специјалната и Јавна Обвинителка Катица Јанева како и на уредникот на ,,Слободен Печат” и ,,Плусинфо”  Бранко Героски дека ќе го послушал премиерот во врска со говорот на омраза и ќе го претворел во дела,  стигнаа некои лоши предлози за тоа Миленко и покрај сите закани да се игнорира во неговите медиумски настапи како на својот фејсбук профил така и на неговата емисија , каде покрај што Миленко добива термин во Канал 5 на сопственикот Емил Стојменов кој во опозициските бомби гаси струја за потребите на Сашо Мијалков и власта на ВМРО-ДПМНЕ му гостува целата влада и целата плејада на експертски режимски тафтабити.

milenko-grujo

Ваквите совети и тези за игнорирање на Миленко Неделковски со неговите настапи онакви какви што се не треба да се прифатат туку неговите настапи треба да се припишат на контото на премиерот Груевски бидејќи од она како што го знаеме и е видливо дека самиот премиер е чест гостин кај ова омилено медиумско милениче во неговата емисија. Иако за волја на вистината Груевски никогаш не се оградил од неговиот говор што исто така ги потврдува тезите за неговата комуникација со него.

Но она што загрижува се токму делата за кои говори Миленко, а тоа се неговите испади за силување, убиство, фрлање бетоннски плочи, стрелање со стрелачки вод во 4 наутро на градски, писменцата во кои се бараат предавниците и се убиваат, и се тоа текстови со кои имаат сериозно влијание на лудаци и психопати заробени во времето на Александар Македонски и морони кои сеуште веруваат во Бетмен и Дедо Мраз, па од тука овие тези на Миленко се далеку по опасни отколку што некој мисли со оглед на тоа дека и неговата публика е составена од тешки лудаци и психопати кои често пати во нивните коментари бараат спроведување на неделата на оваа медиумска и омилена режимска цепеница што значи дека сите кои подлежат во заканата на Миленко на неговиот фејсбук профил за линч и убиство би било најидеално да се повикаат на своите законски и граѓански права и да поднесат кривични пријави каде што МВР како сервис на граѓаните би ја извршила својата уставна и законска должност и да ги сфати овие закани сериозно и да спроведе 24 часовен притвор за Миленко.

Заканите на Миленко не треба да се игнорираат во ниеден случај иако важи само за едно обично скопско педерче кое е понекогаш качено на мало камионче или поточно додека аргатите негови работат за дневница од 500 денари цел ден со козите Миленко продава муда за бубрези за тоа колку бил вреден и работлив а страв му е да го испоти газот па го шета мевот по ридовите со поголема инвалидска количка со приколица.

Пишува : Рубин Иваноски, главен и одговорен уредник на порталот Народен Глас