МЕША СЕЛИМОВИЌ и ТВ СИТЕЛ- професионално и избалансирано интервју

0
1067

Во однос на синоќешното ,,професионално и избалансирано интервју” на ТВ СИТЕЛ најдобро говори една мудра изрека на Меша Селимовиќ:

,,Лигавците, тоа за мене се најдолните луѓе во светот, најштетните и најрасипани. Тие ја поддржуваат секој власт и тие се дел од власта. Тие сеат страв без мислост. Ладни се како мраз и остри како нож. Како кучиња се верни на секоја држава, а како курви неверни на секој поединец. Тоа се најмали луѓе од сите луѓе. Додека се тие нема среќа во светот, бидејки ќе уништат се што е вистинска човекова вредност”.

На оваа мудра изрека единствено што можам да додадам е: Алчноста, лигавењето, одработувањето за други и глупоста во комбинација со арогантноста и преголемото его далеку може да го одведе човека…….! Дури до Шутка, за почеток…..

П.С. Секоја намерност е случајна

Јове Кекеновски – Фејсбук статус