Латас е како одвратно смрдливо гомно искакано од меѓународната вселенска станица – Ќе лета се додека има гравитација т.е некој кој го гура, инаку ќе застане и ќе си смрди само од себе и за себе!

0
1140

Лаки малку се занел па во последната колумна се замишља како онаа дрољата во Сексот и Градот, па раскажува како у сред колумна залапил цигара додека куцал на тастатурата во ранчот во Зелениково…

Еееј кој најде да ни продава морал. Кој најде да збори за достоинство и етика. Вечниот измеќар, вечниот загар на олигархот од Кратово. Вечната слуга на моќниот Ѕинго. Ова копиле најде да збори за транзиција, потрчкото на Ѕинго најде да збори за транзиција за комунизам за десница левица…

sashe-ivanovski

Оваа курветина која самата призна дека имал добра цена за разлика од другите кои ги ебеле за без пари. Оваа дроља која слушнавме како си ја нудел жена си кај Грујо за добра плата, ја пазарел за да се продаде себеси, уствари се нудел себеси да му го пуши на Грујо за да ја удоми неа за на крај да се удоми себеси со кешот од пушењето, каменот кој се трупа во семејното чекмеџе…

Идолот, гуруто на Ивонче Милионче која одејќи по неговите стапки стаса во прва новинарска дроља, милионерка…

Вечниот ПР саветник на сите премиери, со мал исклучок во еден дел од владеењето на Љубчо и еден дел од владеењето на Бучко… Ѕинго беше на власт од 1992-ра до 1998-ма и од 2006-та до сега, а Сител беше во добри односи со власта на Љубчо од 2001-ва до 2002-ра. Значи во опозиција како партија социјалисти и како телевизија се само 4 години изминативе 25, а пред тоа се знае со другарот Колишевски владееја од 45-та па наваму…

Латас ни држи лекции по државотворност, политика и патриотизам. Вели дека законот и владеењето на правото се одредува на избори, кој тепа тој владее како што сака како што ќе му трефне. Народот одлучува дали и колку некој  ќе краде. Во основа тоа е точно, но срамота е да се каже јавно и да се напише во колумна. Се се сведува на крајот на одлуката на народот, но срамота е јавно да се пропагира тоа. Дека нема закони нема устав, туку има само гол референдум за тоа кој ќе биде султан.

А нему му е лесно да го тврди тоа и да ја застапува таа теза. Силата, моќта, парите, медиумите и стравот се на негова страна. Засега. Но ќе се сменат работите, порадно или подоцна.

Во основа, сите овие 25 години, ако може да се направи едно резиме на новинарската кариера на Латас, лесно може да се заклучи дека се работи за едно одвратно гомно кое нема лимит колку и до кое дно може да лета и да паѓа и колку време ќе паѓа и со која брзина и колку притоа може да смрди. Тој е како гомно искакано од меѓународната вселенска станица па ќе лета се додека има гравитација, т.е политичка и бизнис сила која ќе го турка или влече, ако го снема тоа тој ќе застане како гомно и ќе си смрди само за себе и за своите околу себе.

Да се надеваме дека бргу бргу, тој и сличните гомна ќе застанат, т.е гравитацијата ќе ја снема, и дека ќе се спасиме од смрдеата на овие одвратни гадни лепешки кои не замараат 25 години и не трујат и не гадат и не блатат!!! Од Македонија направија нужник од кој бегаат сите, над 400 илјади изминативе 20 години избегале. Бегаат баш од ваквите гомна и во новинарството и во политиката и во судството и во бизнис фелата и во уметноста и во МАНУ и на УКИМ и на Клинички…

Пишува : Саше Ивановски, уредник и основач на порталот Мактел.мк