ЛИЧНИОТ ПРИЈАТЕЛ НА ГРУЕВСКИ КОЈ ГО НАПРАВИ ПРЕМИЕР, Сем Вакнин на НОВА ТВ: Вие кои верувате во пропагандата на владата сте мајмуни и треба да одите на психијатар!

0
2627

Личниот пријател на Груевски, израелскиот експерт за економија и психологија, Сем Вакнин, човекот кој практично го направи премиер со тоа што го прослави со заедничките колумни во 90-тите и личното лобирање на Љубчо да го постави за свој наследник, сега по 15 години вели дека сите оние кои веруваат во владината пропаганда се мајмуни кои треба да одат на психијатар.

Емисијата можете да ја видите на следниов линк.

Тие двајцата во 1998-ма дури и напишаа заедничка книга насловена Дијалози за Македонија, која ја финансираше Свето Пивара:

sem grujo kniga

Мактел во наредните денови ќе објави делови од оваа книга напишана безмалку пред 20 години за да видите во какво чудовиште се има претворено тогаш наивното анонимно зелено брокерче од Балканска Банка.