Кој е всушност Трајко? Кој е овде Сабри?

0
1067

Ако го пресметаме бројот на учесници и бројот на населението, протестот на 17 мај беше помасовен и од протестите на 5 октомври во Србија, „Окупирај го Волстрит“ во Њујорк и повеќето антивладини протести во Европа

„Никогаш немам видено толку храбри лавови предводени од такви овци“ генерал Макс вон Галвиц

Една од поодвратните партиско-политички манипулации спинувани низ медиумските партиски мегафони е мантрата дека овдешниот народ не ти бил бунтовнички, не се фаќал за кубур и не е склон кон „кинење букагии и буни против дахии“, филувани со ред „аргументи“ во прилог на потврдување на „тезата“. Во склад со гебелсовската мудрост дека една сто пати повторувана лага станува општо прифатена вистина, заклучокот изнедрен од пазувите на полит-салонеријата сега е веќе неминовен епилог на секоја кафеанска дебата на абеотите со климоглаво потврдување дека „а бе, не’ не бива“.

Пишува : Арсим Зеколи , дипломат и политички аналитичар

Целата колумна ОВДЕ