Кога не мора да ги убиваат – ги умираат!

0
1339

Еден критичар на власта помалку. Уште еден ГЕМ-овец замина. Горан Софески. Не секогаш со доследна мисла, ниту со раскошен талент за пишување, уште помалку од оние хиперактивните на Фејсбук. Но, бездруго човек кој одлично го познаваше својот занает – военото разузнавање. Како и матните зделки на режимот.

Поранешниот воен разузнавач Софески утринава е пронајден мртов. Истрагата, која е во тек, најверојатно ќе покаже дека некаде во кичевските кории откажало срцето на Горан. Или му се случила некоја друга несреќа. Нема да добиеме одговор на прашањето зошто Софески со години е малтретиран, зошто му е намален чинот и зошто е испратен во единица за која е потребно човек да е добро физички подготвен, а не да има болно срце.

Целата колумна ОВДЕ