Кире Наумов ни заштеди 230 милиони евра нов долг!

0
1092

Денеска, на меѓународниот пазар, Владата со еврообврзница се задолжи за нови 270 милиони евра. Ова е речиси двојно помалку од најавеното задолжување од 500 милиони евра, за што Владата неодамна донесе одлука. „Слободен печат“ неофицијално дознава дека заштедата од 230 милиони евра е резултат на ангажирањето на Кире Наумов, заменик министерот за финансии од редовите на СДСМ.

Целиот текст ОВДЕ