Инспиративна приказна за кучето Вера, кое работи во болница на американската армија

0
456

Куче, по име Вера е родено без една предна нога, а втората набрзо му е ампутирана. Паралелно с отоа, тој научил да се движи само на задните нозе.

Неговата сопственичка го научила на разни акробации и тој е вработен во болница каде што се сместени американски војници со тешки повреди, се со цел да им даде мотивација за што побрзо опоравување. Ова куче, доби чин на водник од Армијата на Соединетите Американски Држави.

12745554_596182580550138_5668608798679321968_n-(1)