ИЗМАМНИЦИ СО ПРСТ ПОКАЖАНИ

0
5241

Новинарот Зоран Божиновски на својот фејсбук профил објави фејсбук разговори помеѓу оштетени лица од дијаспората во Германија и контроверзен адвокат од Скопје кој за остварување на свој личен бенефит влечел пари од него а воедно и влечел пари од своите клиенти кој потоа не им дигал телефон и ги избегнувал со цел да не ги врати парите кои ги земал и без притоа да приложи доказен материјал за тоа каде се парите вложени или потрошени кој овој адвокат ги добил од дијаспората поточно од лицето Хасан Селмановски и мн. други. Оваа објава од фејсбук зидот на новинарот Зоран Божиновски ви ја пренесуваме во целост заедно со објавените разговори :

11755235_10204672619548416_1034083413503852016_n

АЛЕКСАНДАР АЛЕКС ПЕТРОВСКИ, адвокат од Скопје, по сопствено признание ,,алфа и омега,, во СДСМ и роднина на Бранко Црвенковски (така се претставува), во напорите и усилбите да издејствува гласање за доверба на Зоран Заев и да си ја врати партијата под водство на Црвенковски – од ДИЈАСПОРАТА ,,бере КЕШ,,

Еден таков пример е Хасан Селмановски од Германија. Еве што пишува Хасан :

Hasan:
Gospodine, sakam da ukažam deka nie što rabotime i živeeme vo Germanija, sme donirale mnogu vo humanitarni akcii a parite završile kaj poedinci vo nivniot džep. Za se poseduvame dokazen materijal. Ogorčeni sme.
Site onie koi se slični na Aleksandar Alex Petrovski gi narekuvam bateriski socijaldemokrati. Me napadjaat vo inbox a svojata dvoličnost ja pokažuvaat preku lažni profili, kako Velko Spaseski. Za da pribavi materijalna korist za sebe, ALEKSANDAR ALEX PETROVSKI, diplomiran pravnik, advokat i sin na nekogašen diplomat me izlaža za 1.000 evra.
Šest meseci go molam da mi pokaže beleški kade gi predade parite što mu gi isprativ. Nema ništo nitu po pismen pat, nitu po fax, nitu po telefon, se krie. Ne mi otvora telefon. Od druga strana po FB me ubeduva so najubavi zborovi. Sfativ deka see vetar i magla.
Nie makedonski gradjani koi živeeme dolgi godini ovde vo Germanija se prašuvame što gi tera vakvite poznati ličnosti da ja koristat političkata situacija vo državata za da ostvarat lična materijalna korist?
**********************************************************************************************************************************************************************************************

НАПОМЕНА : Знам за уште најмалку еден случај во кој Александар Алекс Петровски, како адвокат има земено 1.000 евра од клиент од Неготино, по што повеќе од година дена не контактира со него, ниту постапува по предметот. Клиентот неможе да стапи со него во контакт. Алекс постојано е во бегство.

11215147_437430856464231_6785984420583871437_n 12065891_437430773130906_4790057518746578061_n 12189021_437430859797564_5850879966747457801_n 12208617_437430863130897_4869716825548763817_n 12122895_437430883130895_7351230610821961662_n 12065565_437430873130896_8717728087207170985_n 12208303_437430893130894_1452550267193398969_n 12063563_437430879797562_5381378007055594844_n

12202152_10204689916998822_965426392_n

Превземено од зидот на Зоран Божиновски