За вчерашното гостувањето кај Јанко на Илија Димовски…

0
1187

Илија Димовски, одговорниот за пропагандата на криминалната фамилија вчера во неврзан разговор кај Јанко покажа уствари каква дупка од интелект е. Едно е кога ќе се спреми и даде изјава за медиуми (негови), друго е кога пишува нешто, а сосем трето е кога си во емисија во живо.

Рече дека опозицијата била вмешана во некакви ГОЛЕМИ ИГРИ, па БИТАНГАТА и НЕО ПАТРИОТА и НЕО ВМРОВЕЦ Јанко (велам НЕО од причина што кај него јас не сум приметил во минатото некакви патриотски афинитети, едноставно стана патриота од кога почна Груевски да СИПА милиони евра во Сител) несакајќи му зари ДОЛГ нож во РЕБРА на Димовски прашувајќи го:
Па добро, кој се тие ГОЛЕМИ ИГРИ, ај да ги објасниме на јавноста детално.
А ИНТЕЛЕКТОТ на БАНДАТА во манир на неписмена баба РАЗВЛЕЧЕНО му вика:
Пааааа тоооа се ГОООЛЕМИ ИГРИ Јанкоооо (и како да сакаше да му рече зошто ми поставуваш вакви прашања) му вика уште еднаш:
ПА ТОА СЕ ГОЛЕМИ ИГРИ ЈАНКОО И ЈАС ЌЕ ИМАМ ОДГОВОРНОСТ АКО ГИ КАЖАМ…

и хи хи, а ха ха па ти имаш одговорност ако не ги кажеш бе брат. Односно ако таа прикаска беше вистинита ќе ја кажеше ти ДЕТАЛНО не еднаш, ами 17 пати. Ако тоа беше вистина!

Гледаш ти како ние не се плашиме да ја збориме вистината? КАЖУВАМЕ ДЕКА ИМА КРИМИНАЛ КАЈ ВАС. ТЕЖОК! И кажуваме со ИМЕ и ПРЕЗИМЕ. Лесно ни е…
Затоа што тоа е вистината…
Зошто да се плашиме да ја зборуваме вистината?
Јас кога ја зборувам вистината ТОП не ме бие!

Немој да се плашиш одважи се и кажи ја вистината. КОЈ СЕ ТИЕ ГОЛЕМИ ИГРИ што ние не ги знаеме? ОБЈАСНИ ГИ ДЕТАЛНО !!! ЗЕМАШ ПЛАТА ОД НАС !!!
Намерно не ти реков немој да си КУРВА (туку само ти реков немој да се плашиш…), затоа што во моите очи ти СИ курва. И курва е секој кој што брани криминал, а криминал не е само крадење, туку и секакво прекршување на законите…

Потоа Димовски во емисијата СЕ ЗАКАНИ: “ЌЕ НИ ПУКНЕ ФИЛМОТ„

А јас како светец според Јанко (пошто не зимам плата за работава што ја работам) му велам…

САМО НАПРЕД !

СПРЕМНИ СМЕ !

СПРЕМНИ СМЕ НА ВОЈНА !

НАОРУЖАНИ ДО ЗАБИ СО ВИСТИНАТА !

И ДА ЛЕЖИМЕ ВО ЗАТВОР ЌЕ ЗНАЕМЕ ДЕКА ЈА ПРАВИМЕ ВИСТИНСКАТА РАБОТА !

И ДА ЗАГИНЕМЕ, ЧЕСТ ЌЕ НИ БИДЕ ДА ЗАГИНЕМЕ ЗА ИДЕАЛИ, БИТАНГО ЕДНА БИТАНГОСАНА !

КАКО ТОА ЦЕЛА ЕМИСИЈА СЕ ПОНАШАШ КАКО ВИЕ ДА СТЕ ЕМ НЕВИНИ ЕМ НАПАДНАТИ !?!

ЗОШТО ГРУЕВСКИ, МИЈАЛКОВ, ЈАНКУЛОВСКА и ЈАНАКИЕВСКИ ДАДОА ОСТАВКИ !?!

КАЈ ШТО Е ПРИСУТНА ВИСТИНАТА ОТСУТЕН Е СТРАВОТ !!!

Пишува : Зоран Јовановски