Еве како починатиот воен разузнавач, Софески ја „рендаше“ АРМ: Секторите ги раководат девојки кои многу љубат да ги трошат министерските пари по бугарски стриптиз барови

0
974

sofeski1-685x320

Не сум го заѕидал одамна оној министерот од бушавата азбука за кој се врти муабет дека ќе го сменел Грујо пред или непосредно по Нова година во кабинетот. Со намера да не го вознемирам многу во подготовките што ги прави околу таа работа, веројатно му поминува покрај него незнабележително дека секторите му ги раководат девојки кои многу љубат да ги трошат министерските пари по бугарски стриптиз барови…

Не дека ми пречи тоа што девојките се по забавата, туку етичкиот кодекс кој го промовираат некако е прелицемерен особено кон началникот на генералштабот, кој така промптно го најави во своето интервјуто кај Жане…

Кога подобро ќе размислам, сфаќам дека поклонетата Бела книга од бугарското министерство за одбрана во 2004-та било добра основа за реформата на министерството и на генералштабот на нашата одбрана во 2015-та и во поглед на кадровската политика и во поглед на персоналниот менаџмент.

И пак ќе речам, не ме тревожи тоа што гражданите на Б’лгарија кои се вработени во министерството за одбрана се во моментов мнозинство во нашето МО, тоа е согласно регионалната и европската безбедност од перспектива на ВМРО (тој дел) жими Антонио – Тони пес-Милошевски, ама да не преземаат толку неевропски мерки кон малцинството, оти сите ги сакаат Америте, ама некои не ги сакаат Бугарите, нали…

(ФБ статус на Софески од 18 ноември)