Ден Дончев за 24 Вести: Го сожалувам министерот Ставрески зошто мора да биде изврштел на сегашните политики!

0
1108

den 24

На Македонија што поскоро мора да и се случи “Ципрас“ – долговите се зголемени и се сомневам дека економиајта може редовно да ги отплаќа без нови задолжувања – вели во интревју за 24 Вести, економистот Ден Дончев, порашен функционер на Вмро-Дпмне и некогашен близок соработник на премиерот Никола Груевски.

“Министерот за финансии е капацитет и еден од постручните луѓе во Владата, но тој е свесен за црната дупка во која се наоѓа Македонија, кога би можел тој одма би ја напуштил функцијата, но тој е таму како извршител на економските политики и јас го сожалувам поарди тоа“ – вели Дончев.

Во интервјуто за емисијата “Тренд -економија и бизнис“, Дончев зборува за случаите “Македонска банка“ и “Телеком“. Тврди дека сите по девет години, валдеачката гарнитура зад себе ќе остави фингирана економија, потоната во долгови.

Емисијата ќе се емитува во недела во 18 часот на 24 вести.