Грујо прдна преку Емил Димитриев: Ако нема избори, да се вратам на премиерската функција!

0
275

Мандатот на оваа влада е за организирање избори, ако нема избори, во тој случај се доведува во прашање целисходноста на нејзиното функционирање и престанува потребата и основната функција на оваа влада и треба да се врати политичката влада што беше со полн легитимитет од граѓаните, напиша на „Фејбук“ техничкиот премир за организирање на избори, Емил Димитриев.

„Техничката влада на подолг временски рок е неодржливо решение, не само во поглед на квалитетот на нејзиниот легитимитет, кој природно е да извира од граѓаните, туку и во поглед на спроведувањето на политиките. Актуелната техничка влада е со ограничени перформанси, што е сериозен хендикеп во поглед на спроведувањето на политиките, реформите и на мерките значајни за државата и очекувани од граѓаните, нo и во поглед на извршувањето на нејзината основна функција за организирање на претстојните избори, имајќи го предвид самиот факт што дел од актуелните министри што доаѓаат од опозицијата имаат нарушени човечки и професионални односи со преостанатите, видливи и поинакви приоритети, но и тоа што позицијата евидентно ја користат за исполнување на партиски агенди и директиви. Истовремено, тоа резултира и со поднесување на повеќе кривични пријави, што, секако, ги отежнува околностите под кои функционира оваа Влада“, стои во статусот.