Гошев: Јавниот долг одамна е над 50 отсто од БДП

0
1176

Манипулација е да се претставува како успех прогнозата од Брисел дека македонската економија наредната година ќе оствари раст од 3,5 отсто, вели поранешниот гувернер на Народната банка, Петар Гошев. Како прво овој раст е понизок од минатогодишните 3,8 отсто, а како второ не значи ништо за граѓаните, смета Гошев. Како илистрација, прави споредба што значи оваа бројка за земја во развој како Македонија и за развиена економија како Англија, објави Телма.