Во својата најнова колумна, Горан Михајловски раскажа анегдота за две новинарки на Канал 5 и Сител!

0
842

Во својата најнова колумна на својот веб сајт www.sdk.com.mk Горан Михајловски раскажа интересна анегдота за две новинарки најверојатно на Сител и Канал 5:

Ми раскажа една колешка дека пред неколку дена имало брифинг во МНТ. Го промовирале Томаж Пандур, режисер од Словенија , еден од најпознатите европски режисери, кој ќе го поставува „Кралот Лир“ од Шекспир во Скопје. За да не пропадне брифингот, а и за да не се посрамотат домаќините пред гостинот, директорот на театарот им рекол на новинарите: „Ај сега поставувајте прашања“. Две колешки од оние побогатите телевизии се нашле во небрано и рекле: „Прашања!? Па чекај, ние не ги знаеме прашањата!“