Ван Хауте му учука бокс на Грујо меѓу роговите диктаторски : Пречистен избирачки список за кредибилни избори

0
515

Посредникот Питер ван Хауте по денешната средба со работните групи изјави дека за кредибилни избори е потребно време.

„Очигледно е дека не треба да се држиме до роковите. Она што е потребно е да се обезбедат прво сите услови за пречистување на Избирачкиот список за да има кредибилни избори“, изјави Ван Хауте.

Тој рече дека денешната средба е завршена и дека односите меѓу преговарачите се тензични.

извор: Телма