(ВИДЕО) Wi-Fi заминува во историјата – еве што ќе го замени

0
995

Нов начин на пренос на податоците на интерент ќе го засени добро познатото Wi-Fi.

Новиот метод на пренос на податоци се вика Li-Fi, а дава 100 пати побрз пристап до интернет од традиционалниот Wi-Fi рутер, со брзина од 1 гигабајт во секунда. За овој нов пристап се користи стандардна лед сијалица, интернет конекција и фото детектор. Овој начин за пристап до интернет е тестиран во Естонија.

Оваа нова технологија најверојатно ќе биде достапна за корисници за четири години.