(ВИДЕО) Шилегов до Саздов: 180 илјади граѓани живеат со 40 денари дневно, а вашиот личен избор не чинеше 1,2 милиони евра!

0
229

silegov 30

Ви ја пренесуваме репликата на пратеникот Петре Шилегов до Павле Саздов од денешната седница на Собранието на која се дискутираше за проблемот со иселувањето.

– Господине Саздов, 180 илјади граѓани живеат со 40 денари дневно, додека вие спиете во хотел од 4 ѕвезди што ние го плаќаме. Вашиот личен избор не чинеше 1,2 милиони евра! Вам ви плаќаме 6 карти во текот на годината. Најмалку 6 илјади евра одат за авионски карти за да можете да се шетате и овде да спиете во хотел од 4 ѕвездички – рече меѓудругото Шилегов.