(ВИДЕО) Сугарески го надена режимскиот паразит од дијаспората Саздов: Последен пат си пратеник!

0
954

sugareski1

Никогаш повеќе нема да стапнеш во ова Собрание, ти гарантирам, никогаш повеќе нема да бидеш избран за пратеник, му порача координаторот на социјалдемократите во Собрание, Горан Сугарески, на пратеникот од дијаспората Павле Саздов на денешната расправа за измените во изборниот законик договорени меѓу четирите политички партии.

Сугаревски го обвини Саздов дека е нелегитимно избран затоа што неговите гласови се 1:10 во споредба со гласовите потребни за избор на пратеник во Македонија. Со измените во законот се предвидува минимум од 6.000 гласови за кандидат од дијаспората да биде избран за пратеник.

Горан Мисовски од ЛДП му се обрати на Саздов велејќи му дека не живее меѓу сопствените гласачи откако е вработен како државен секретар во Министерството за животна средина.

Целиот текст е ОВДЕ.