(ВИДЕО) СДСМ: Тодоров го доведува во ризик здравјето на дијабетичарите

0
495

Screenshot_75

„Граѓаните дијабетичари коишто имаат потреба од оваа терапија се оставени самите да се снаоѓаат како знаат и умеат.

На пациентите им се дава заменска инсулинска терапија, заостанат во залихите во земјава.

Ова може да биде животно загрозувачко за пациентите, затоа што на секој дијабетичар му е препишан вид на инсулин што одговара на неговата состојба.

Пациентите со денови чекаат пред болничките аптеки со надеж дека ќе пристигне нивната терапија која им е препишана.

Никола Тодоров и Никола Груевски ги доведоа дијабетичарите во ситуација да не добиваат соодветен инсулин.

Никола Тодоров го доведува во ризик здравјето на дијабетичарите и треба веднаш да поднесе оставка“, велат од СДСМ.