(ВИДЕО) Режимските копитари кои слугуваат и му го дудлаат на Грујо избегаа од новинарски прашања на пресот за личните карти

0
757

jovan-cvetanovski

Основното јавно обвинителство Скопје денеска излезе на прес конференција да соопшти што е пронадено во претресот извршен во стан на лице кое се сомничи дека стои зад фалсификуваните лични карти, афера што ја обелодени неделникот „Фокус“. Обвинителството соопшти само две конкретни информации, дека во претресот се најдени поголем број телефонски разговори и дека пронајдената опрема во претресот соодветствува на онаа за која пишуваше неделникот.

Освен што го кажаа ова, обвинителите не им дозволија на новинарите да поставуваат прашања. На почетокот тоа го најави портпаролката Елизабета Недановска, која рече дека своите прашања новинарите можат да ги испратат на службената мејл адреса на ОЈО.

Видеото од пресконференцијата може да ја погледнете ОВДЕ