(ВИДЕО) Режимскиот крмак Миленко доби награда од францускиот нео-нацист Жан Мари Ле Пен

0
1185

Миленко Неделковски на својата Фејсбук страница се пофали дека во Париз добил, како што вели, „специјална награда од областа за независно новинарство“.

Интересно е дека наградата му ја доделил основачот на францускиот екстремно десничарски Национален фронт (ФН), Жан Мари Ле Пен, кој се квалификува и како нео-нацист.

Тој дури и беше исклучен од својата партија, која сега ја води неговата ќерка, по сканзалозните изјави дека „нацистичките гасни комори се детал од историјата“.

Sinojka vo Paris na gala proslava dodelena e specijalna nagrada od oblasta za nezavisno novinarstvo na Milenko Nedelkovski.Nagradata ja dodeli Jean-Marie Le Pen.

Posted by Миленко Неделковски on Thursday, February 18, 2016