(ВИДЕО) Рафиз Алити: „Диво насеље“ е монтирано од тајните служби

0
1221

rafiz al

Рафис Алити од ДУИ во емисијата „10 минути“ на Телевизијата 21  рече се знае лично со речиси сите припадници на групата во Куманово и дека во овој случај се замешани и тајните служби.

– Јас мислам дека овие момчиња беа изманипулирани од страна на тајните служби од регионот и има сомнежи дека и тајната служба на Македонија имала контакти со нив. Велам дека овие момчиња се изманипулирани, затоа што јас ги знам и беа подготвени, и во 2001 година, но и за националните прашања, да дадат се од себе – изјави Алити.

https://www.youtube.com/watch?v=e4v6KAoRJGQ

Алити не заборави да ги спомне и случаите Сопот, Раштански Лозја, како и случајот „Монструм“, за кои тој смета дека се монтирани. Алити во конфликтот во 2001 година беше познат и по прекарот Командант Месуеси (Учителот), додека едниот од убиените во кумановската Дива Населба, бил токму негов соборец.

Текстот во целост прочитајте го ОВДЕ